söylesene kuş...?



    Hızır sonu gelip de Kasım girdi miydi kış kokusunu iyiden iyiye hissettirir. Sabah akşam yanan sobalar  artık söndürülemez olur. Bu mevsimde en çok yakınlarda nar ağacı olmasını severim. Sararmış yapraklarını bir bir döküp annemin bahçeyi her süpürüşünde söylenmesine sebep olsa da severim.

    Yazın bol bereketli günleri sona erdiğinden olsa gerek kuşlar genelde çatlak narları hırsızlamak için toplaşırlar. Bir kuş gelir. Gerdanı kınalıdır. Kendince bir şeyler mırıldanır. Öyle güzel ve içli şarkılar söyler öyle kadim masallar anlatır ki hayran bırakır kendine. Özellikle akşam vakti gelir. Acele acele bir selam verir, mırıldanır. Çok durmaz, uçup gider. Çaldığı şeyler için özür mü diler bilmem.Çok da utangaçtır. Göstermez yüzünü. Gördün mü bir kez sarı yapraklı dallar arasında şanslısın, senden bahtiyar yoktur.

    Sahi söylesene kuş, senin adın neydi?  

2 yorum:

kuş, sen nasılsın? ne yaparsın? özledim seni.

 

sorma aslıcım nete hasret kaldım bir an önce kavuşmak istiyorum nete artık ama bi türlü işleri yoluna koyamadım. bakalım en kısa zamanda döneceğim:) senden başka da takip eden kalmadı sanırsam:)))

 

wibiya widget