ne, zam mı?

  Bugün ev sahibi gelmiş kirayı almak için. Geçen aydan söylemişti kiraya zam yapalım diye. Ev öyle fazla ahım şahım ve geniş değil ama en azından yer bakımından çok merkezi ve ulaşım hakikaten kolay. Verilebilecek en iyi fiyatı versek de neticede iki senedir kalıyoruz aynı evde ve biraz zam yapması hakkıydı.

   Ancak bu sabah geldiğinde ben duştaydım ve oda arkadaşım çıktı kapıya. Zamda anlaşmışlar ama şöyle bişey var ki biz iki yıl önce Eylül'de eve taşınmışız ve geçtiğimiz Eylül'den bu yana ödediğimiz kiraların eksiklerini de tamamlayacakmışız. Hemen tepem attı: "Öyle şey mi olur yahu? Zam geçmişe yürür mü? Madem o zaman zam yapacaktı bi ay öncesinden haber verseydi. Bu aykini zamlı ödeyelim ama bundan öncekiler için ben para mara vermem." dedim ev arkadaşıma.Bu nasıl bir kabullenmişliktir ki ev sahibine hiç birşey dememiş. Hatta daha onu haklı görüyor. "Ne var yahu öderiz!" diyor.

  Olaya fazla müdahil olmak istemiyorum çünkü bugün var yarın yokum sonuçta; sorun da istemiyorum. Ama öle bir durumda ev arkadaşlarımın da geçmiş kira dönemleri için para vermesini istemiyorum açıkçası. Ha onlar biz illa ödeyeceğiz derlerse orasına ben karışmam ama zırnık da para vermem. Hukuki olarak da alması mümkün değil zaten; arada ilk başta şu kadar sene sonra şu kadar zam olur gibi bir anlaşma olmadığı gibi  bize önceden bildirim de yok. Bu durumda neticede evden çıkarma kalıyor ki o da kolay değil. En az yarım sene uğraşır. 

   Bana kalırsa, ev arkadaşımın parası çok değilse ödememeli. Ama sanırım ödeyecekler. Gerçi ödeseler de ben para verecek değilim. Madem susuyor o zaman sonucuna da o katlanacak. Ama gene de onun cebinden para çıkacak olması beni rahatsız ediyor.Bazen bu kadar da sessiz olmamalı diyorum ben. Sen eşek olunca semer vuran çok oluyor çünkü.    

2 yorum:

arkadaşın öğrencinin zar zor ev bulmasından korktuğu için mi sesini çıkaramamış bilemem ama ev sahibide eşşeğin kulağına su kaçırmış yani ne mana geriye dönük zam yürütmek...

 

Hayır aslında alakası yok.özellikle bu dönemde ev bulmak sıkıntı olmuyor sene ortası malum. Ev sahibinin yaptığı zaten eşşeklik ama ev arkadaşımınkine ne demeli!!!

 

wibiya widget