bir şarkının özetledikleri



   Bir vakitler kar yağmış da yavaş yavaş eriyen karın altından boynunu uzatan bir çiçek gördüm. Koparacaktım, kıyamadım sonradan.Kızacağını biliyorum merak etme! Sonbaharda düşen yapraklar çoktan çürümeye durmuş. Yenilerini bekliyor sanırım ağaç.

    Yan komşumuz Ayşe Abla'nın kızının evi hacizden kurtulamamış diyor annem. Ama daha ucuza bir kiraya çıkmışlar. Artık kocası da hanımının yanına gelebiliyormuş böylece.  Kaynanasının gazabından kurtulabilmiş senin anlayacağın gariban adamcağız.

   Yeğenlerimden birisi karne almış geçen. Hepsi pekiyiymiş. Sanırım hediye almak şart oldu. Bu onun ilk karnesi. Geçen okuluna onu almaya gittiğimde nasıl da heyecanlıydı. Bütün arkadaşlarına pek bir caka sattı. Diğer yeğenim de nasıl tatlı olmuştur. Ufacık haliyle paytak paytak ortalığı birbirine katıyordu. Havalar soğuk değil ama bir girip bir çıkarken hasta olmamasına özen gösteriyordur annesi.Bilirsin anneler her zaman düşünürler böyle şeyleri. Hatta benim özensiz ablam bile nasıl titriyor üzerlerine. Babamla her zamanki gibiyiz, limoni. İki ay onunla nasıl geçinirim bilmiyorum. Ama annem herhalde bir yolunu bulur bizi geçindirmenin. Hem odamdan da çıkmayıveririm fazla. O zaman sıkıntı olmaz. Neyse geçeyim bu tatsız konuyu...


    Geçen Gökhan aradı. "Nasılsın?" dedi."İyiyim oldukça. Hayat işte dönüp duruyoruz etrafında." dedim. "Ne zaman geleceksin?" diye sordu. "Kısa zamanda ama belli değil henüz." "Görüşelim muhakkak geldiğinde." dedi. "Tabi ki!" dedim. Ama burdan ayrılmak istemeyen bir yarımdan bahsetmedim hiç. Senle kalacak olan yarısından.

   Sobalar kaldırılmadan bi gitmek lazım bizim oralara. Kışın tadı asıl orda çıkar. Dışardan üşüyerek geldiğinde ellerini sobanın sıcaklığında ısıtmak gibisi yoktur. Ah sen de olsaydın şimdi! Biliyorum biliyorum, sitemlerini duydum bir bir. "Bekle!" diyorsun. Elimizde başka çare yok sonuçta. 

   Kahvaltı yapmadım henüz, kızacaksın. Çayı ocağa koydum, cızırdamaya başladı. Peynir, zeytin, reçel var. Öğrenci evi malum... Kekikli yumurta yaparım istersen sana. Sen de olsaydın karşımda... 


  Gelişin çok yakın ama sanırım ben seni özledim. Çabuk gel hadi bekletme beni! Şimdilik hoşçakal.

2 yorum:

sabaaaa!!!!

selam!


memlekete giderken varsa kestanede al da pişir benim yerime daaa. :)

üzgün durma, asma yüzünü, hüzünlü olma nolur :(

 

Selam Kybele:)

Değilim zaten Kybele teşekkür ederim tavsiyen için hatırlayacağım zor zamanlarda:)

 

wibiya widget