yazdan kalma bir günden

   Sabun kokulu çarşafların arasından derinden kulağıma gelen şırıl şırıl su sesi...Bilmem kaçıncı rüyanın miladına doğru koşarken, yorgun ve halsiz bacaklarım... Bahçemizdeki güneşi engellemesi için çardak üzerine kurulu asmanın yapraklarından bir görünüp bir kaybolan güneşin yüzümdeki sıcaklığını hissediyorum. Sanki benimle oyun oynuyor. 

    Annemin arasıra gelip giden komşu kadınlarıyla olan sohbetleri kulağımda. Beni uyandırmamak için komşu kadınları gizliden uyarıyor. " Gel Ayşe abla! Oğlan uyuyor da ben de gürültü yapmayayım işlenirken diye bahçedeki çiçekleri sulamaya çıktım." diyor.Ne kadındır o!  Babam hep içten bi kıskançlık beslemiştir annemle olan ilişkimize.Dillendirmekten de kaçınmaz çoğu zaman şakayla karışık: "Sizin sülalenize oğlan olmak varmış. Ne kıymetliymiş yahu!" der, iç çeker. 

    Sonra ben uyanırım. Yazları bahçede otururuz genelde, mandalin ağacının ve asmanın sarmaşık olmuş gölgesinde. Kahvaltıları da orda yaparız.Mahmur bir sesle günaydınlaştıktan sonra gidip elimi yüzümü yıkarım. Tekrar geldiğimde annemin o muhteşem gülüşüyle karşılaşırım tekrar. Tanrım, bu kadın cennet hurisi olmalı. Başka türlüsü mümkün değil yoksa. Sonra o mutfağa gider. Mutfağın penceresi bahçeye açıldığı ve kapıdan dolaşmak zor olduğu için ben pencereden sıcak, buharı tüten çayı ve diğer kahvaltılık şeyleri alır masaya koyarım. Yer yer yüzümüze vuran sıcak yaz güneşinin altında sabah kahvaltısının hazzı hiç bir şeyde bulunmaz. 

   Aklımda yaza dair böyle bir algı var. Ne zaman bir yaz hayali düşlesem hemen bu gelir aklıma. Bilmiyorum, o sevginin kalıntısı mıdır. Ama bu görüntülerle uyanmanın başka hiç birşeyde keyfi yok. Umarım her gün sizin de böyle mutlu hissedebileceğiniz anlarınız oluyordur.Sevgiyle...:) 

4 yorum:

böyle bir anının güne getirdiği o güzel duyguya sahip insan başka ne ister ki, derin bir nefes aldım yazından. O çayın, bahçeler de ki çiçeklerin tatlı kokusu çektim içime. Bana ithaf ettiğin için teşekkürler, bi tanesin...

 

bişiy diyim mi.
o mandalina ağacının çevresini kıskandım galiba. :(

 

wibiya widget