zorla işe alındım

  Hayat serüvenim içerisinde(kaç yılki lan hepi topu demeyin.  Yakında koskoca 24 sene olacak. inceden bir hesap yaparsak bunun ilk 10 senesini sallasak çocukluktu incikti cıncıktı diye, kalan 14 senesini de yarısını uykuda geçirdik desek kalır 7 sene, 7 senenin de en az bi 2 senesi traştı, banyoydu tuvaletti yemekti desek kalıyor geriye  5 sene. Bu ne lan bu kadar az mıydı?o_O) genelde talihim hep sonradan gülmüştür. Başta işler hep ters gider, sonradan da hep düzelir. Bilmem Allah sabrımı mı dener ama şükür ki geç de olsa düzelir her şey. Gerçi "bana faydası olmayan kilisenin papazını..." demişler. Baştan fayda etmiyorsa sonradan da etmesin diyorsun olaylar yaşanırken. Ama sonradan da olsa gelmesini tercih ediyorum ben.

   Neyse bahsedecğim olay bu değildi. Evde sabahtan akşama kadar malı büyütür vaziyetteyken iş buldum. Evet adamlar resmen beni zorla işe aldılar. Ev arkadaşlarımdan biri çalışıyordu bu dönem dersi az olduğu için. Ayrılacak oldu ama bi türlü aralarında duygusal bağ oluştuğundan söyleyemiyordu. Çocukla aynı bölümden olduğumuz için beni önermiş onun okulu bitmek üzere filan demiş. Bir gün öncesinde de benim ödevim olduğu ve işin içinden çıkamadığım için "Arasana senin avukatı ben bi kaç şey soracağım." dedim. O da aradı, ben sorularımı sordum. Kadın cevapladı. Aklım netleşmiş oldu. Sabah evde bilgisayar karşısında sineklenirken ev arkadaşım aradı. "Abi buraya gelsene." dedi. Ben şaşırdım. "Neden? Dünkü sorular için mi yoksa başka bişey mi var?" dedim. Kıs kıs güldü "Gel sen!" dedi. Neyse gittim ben. Kadın sıcak kanlı babası da öyle gibi görünüyor ve ev arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla da  çalışma şartları iyi. Baya iyi gibi. Ben geçen dönem çalıştığımda ayakkabılarımın altı eskimişti gezmekten ama ev arkadaşım 10 da gidiyor bazen 4te geliyor, hatta bazen işi olmazsa öğlen geldiği oluyor. Fazla icra işi yok. İcra dairelerinde koşturmuyor. Aynı şartları teklif ettiler. Ben de mırın kırın ettim. "Sınavlarım var yakında izin verirseniz...Hem ben nisanda hakimliğe gireceğim, o zamana kadar da yoğun biçimde ders çalışmam gerekiyor. Bütün bunlar olursa olabilir." dedim. Hepsine evet dediler, şaştım kaldım:) 

   Aslında İstanbul'da pek kalmayı düşünmüyordum avukatlık yapacaksam ve hala da tam olarak istediğimden emin değilim. Ama bu büroda icra işi az ve kadın, marka patent üzerine avukatlık yapıyor. Bu alan henüz avukatlar tarafından çok fazla el atılmış bi bölüm değil ağırlıklı olarak. Birşey bilmiyorum, ders de almadım bunla alakalı olarak.Bunu da belirttim. "Sadece seçimlik ders vardı marka patentle alakalı ve ben o dersi hiç almadım." dedim. Problem değil bi günde nasıl yapıldığını öğrenirsin dedi.Buna bile olumlu cevap verdi.

   Ben de işi kabul ettim. Bilmem iyi mi yaptım kötü mü! Ama en azından zorla işe alındım:)Ve böyle bir şeyin insanların çok zor iş bulduğu günümüzde, ne büyük nimet olduğunun farkındayım. Bölümümü sevmiyor olsam da iş bulma olanakları bakımından kesinlikle çok rahat. Ve belki iş hayatını da sevebilirim.:) Diğer bütün şeylerde olduğu gibi şansım da sonradan açılır. Üniversitede yüzüm gülmedi belki ama iş hayatında güler, hı?Ne dersin sevgili okur? 

7 yorum:

iş hayatını seveceğinden eminim. böyle bir fırsat kolay kolay çıkmaz insanın karşısına, iyi değerlendir :)

 

Çok sevindim kartdeşim iyi şeylere layıksın aplan kurban olsun :)

 

:)) güzel bir haber bak. hem marka işlerinide öğrenirsin ben biliyorum altından kalkabilirsin

sevgilerle...

 

Manyak mısın oolum, süper teklif. İdealist olmaya ne gerek var? Bence tecrübe heeeeeerşeyden önemlidir. İçinde tereddüt kalmasın sakın. Bence ok güzel bi yerden başlıyorsun. Bir kere bir meslekle mezun olmuşsun. Bunu daha okula bitmeden paraya çeviriyorsun. Konu, diğer rakiplerin arasında fazla el atılmış değil. Bu konuda isim yapmaya başlarsan 5 yıla kalmadan kendi büronu bile kurarsın. Ders çalış ve hakimlik sınavlarına gir yine ama hakimliği gözünde büyütme bi kere. Ayrıca hedefleini hakimliğe göre ayarlarsan büyük hayal kırıklığına uğrama ihtimalin de var. Diğer yandan İstanbul görmüş adam kuşak farkından dolayı, kültür farklılığından dolayı kendi memleketinde ve ailesiyle de yapamaz. Tabii hayırlısı olsun. Bence sıkı sarılıp kendi farkını koy ortaya. Hem daha girişken ve sosyal de olursun. Ha bir de br hakimin atandığı yer hele ki bir ilçeyse samimi olabileceği en fazla kişi vardır. kaymakam-hakim-doktor ve garnizon komutanı. Kimselere güvenip yakınlaşamazsın. Özel hayatını dilediğin gibi yaşayamazsın. Bence güzel bir teklif. İyi ki arkadaşın önermiş. İyi şeyleri hakeden biri olduğun için hayırlı olsun.

 

Ohannes ne gelişmeler yaşanmış acilinden konuşmamız lazım bunları, şit kontorüm yok. en kısa zamanda görüşelim!

 

Herkesin arayıp da bulamadığı işayağına kadar gelmiş, bence tereddüt bile etmemelisin :)
Üstelik anladığım kadarıyla, sana çok da fazla tecrübe sahibi olmadığın bir konuda ciddi bir tecrübe de sağlayabilme ihtimali var..
En azından kendini geliiştirmek açısından fayda sağlayabileceğini düşünüyorum..
İŞ hayatının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum..

 

Gerçekten senin için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Hayırlısı olsun inşallah. Kafandaki soru işaretlerini atıver gitsin :)

 

wibiya widget