sevgi, saygı anlayış, kardeşlik...?

     Ufacık mutfak... Dışarıda keskin rüzgarın sesi... Pencereden üzerinde turuncu mandalinleri sallanan büyük mandalin ağacı... Camlar içerisinin sıcaklığıyla buğulu ve gündüz gelen komşu çocuğunun el izi var camda. Hiç sevmez annem ama gözünden kaçmış olmalı. Hava soğuk olduğundan soba kurulu tek odada yani mutfakta oturuyoruz. Sobanın üstünde kaynarken cızırdayan çaydanlık ve mis kokulu çay... İçerisi kalabalık. Babam, annem, ben, dedem ve dedemin erkek kardeşi M. amcamın oğlu.

    Her zamanki klasik konular konuşuluyor. M. amcamla oğlunun ya da daha geniş bir ifadeyle bütün çocuklarının arası iyi değil. Neden böyle olduğuna dair hummalı bir tartışma var. Netice? Netice yok elbetteki. Ne o zaman düzgündü araları ne de şimdi iyi. Herkesin kendini haklı görmesi, mal kavgası, ona çok verdin bana az verdin şeklindeki çocukça atışmalar ve olayların kırıcı boyutlara ulaşması...Küslük, kırgınlık, sevimsizlik...

   Neden sonra M. amcam geldi. Aslında onu beklemiyorduk ama tesadüfen araba bulamamış köye ve bize gelmiş. Elbetteki kapımız açık memnuniyetle. Ufacık mutfakta ona da bir yer bulunur, kalplerde yer bulunduktan sonra.

   Daha bir gün öncesinde dedemle birlikte köyde oturup çay içmişler kahvede. "Ben yarın ovaya iniyorum birader." demiş dedem. "Bizim de işler var ben de ineceğim ama sen git bakalım, görüşebilirsek görüşürüz." demiş amcam.

   Mutfağın kapısı açılıp amcam içeriye girdiğinde dedem ondan büyük olmasına rağmen ayağa kalktı ve sımsıkı kucaklaştılar. Sanki bir gün öncesinde bir arada oturup çay içen onlar değil de yıllardır birbirini görmeyen, hasretle birbirine sarılan iki yaşlı adam vardı mutfağın ortasında.

Yazının devamı gelecek...

   

3 yorum:

Bu içtenliği bırakma, sıcağıyla devam et. Bağışlayıcı ve farkındalığı olan bir bakış bu.

 

bakış açın gerçekten çok güzel bad-ı saba yazının devamını bekliyorum dört gözle

 

mahcup ettin beni Karamel teşekkr ederim yanaklarım kızardı bak:)
teşekkür ederim Serhat umarım devamını da beğenirsin:)

 

wibiya widget