pempe tişört erkeklere yakışır mı

     Bu hikaye geçmiş zamanların etkisiyle yaşanmış ve öylece aktarılmıştır. Şahıslar ve olaylar tamamıyla gerçektir.

    Tiviler bangır bangır Şaşkın-ı memnu bölümleri yayınlarken, gazetelerde, orda burda " aaaa ne ahlaksız bir diziymiş! İnsan yengesiyle şey yapar mıymış! Dünyanın çivisi çıktı ayol!" şeklinde dedikoduların etrafta fink attığı ama kimsenin de izlemekten geri kalmadığı zamanlar...

   Ben naçizane Türk dizilerini pek sevmem. Sevsem de sürekli takip edemediğim için izlemeye yeltenmem. Ama tatil sebebiyle memlekete gittiğimde arkadaşlarımdan, gezip tozmaktan gayrı kalan vakitlerimde yüzümü görsünler diye kırar dizimi ailemin yanında otururum. (Tabi bu sırada ağzım boş kalmaz hiç. Annem sağolsun sürekli bişeyler getirir teper, tabi oğlunun Etiyopya bozkırlarından hallice tavrını gören kadın ne yapsın başka. O bir anne neticede!) O sırada bir kaç sahne yakalayıp sora sora anlayabilirsem diziyi ne ala! İşte öyle günlerden birinde -annem Allahtan böyle kadın programları seyreden ve Şaşkın-ı memnudan hazzeden bi insan değil- şu meşhur Şaşkın-ı memnu yeni çıktığı için, meraktan olsa gerek izliyorlar.

   Bazı ikoncan, tikican, selocan vb gibi isimler verilen tipler vardır ya hani, işte bu tipler pembe  şeyler giydiklerinde acayip de yakışır bu heriflere. Hep kıskanmışımdır. Neyse işte, yakışıklı ve seksi Behlül'ümüze benim içim giderken adam pembe bir triko ya da kazak gibi bişey giydi. Allahım nasıl yakıştı nasıl yakıştı, benim göz bebeklerim anında büyümüştü. Büyümesiyle ertesi gün alışverişe çıkacağım geldi aklıma. "Benim neyim eksik lan! yakışır belki olm, açar seni. Hem bu zamana kadar bir kez bile denemedin ki." şeklindeki kendimi ikna çalışmaları sonuç vermiş ve bulduğum ilk pembe kazak tişört ne olursa farketmez, denemeye karar vermiştim.

   Annemle gittik bir mağazaya girdik. Normalde annem giyim kuşamıma hiç karışmaz. "Nasıl, yakıştı mı?" diye sorsam "Sen beğendiysen güzeldir oğlum." der geçer. Bunun ardında hevesini kırmama anlayışı vardır. Bilirim ben, çok ince fikirli kadındır benim annem.

   Gördüğüm ilk tişörtün güzel mi, çirkin mi; bana yakışır mı, tarzım mı, değil mi olduğuna bakmadan hemen atladım. Bakmaz kıçının samsağına çıkar dağın yükseğine misali. Sanırım yakalı bir tişörttü. Tamam zayıf bi insan olduğum için yakalı tişörtler daha çok gider, bu bakımdan problem yok. Ama problem renkte! Kabinden çıktım. Annem şööööyle bir süzdü. " Hafif burun kıvırdı. Yok oğlum yaa! Sanki pek yakışmadı, olmadı.Ama gene sen kendin bilirsin." dedi.

   O zamana dek böyle bir cümle duymaya alışık olmayan ben kısa süreli bir şok yaşamış sonrasında gülme krizine yakalanmıştım. "Ama canım ne var yakışmadı işte." diyen annemin sesi derinden ve pek bir manalı gelmişti. O an anlamış ve üzerimdeki pembe tişörte veda etmiştim. Tekrar üzerime giymemek şartıyla. Başlıktaki soruya gelecek olursak yakışmaz efenim yakışmaz. Eğer ben gibi kalıpsız, etsiz-butsuz, bağırsaklarınızda tenyalarınızla yakın ilişki haline  bir adamsanız yakışmaz. Şansınızı fazla zorlamayın...

9 yorum:

:)) karikatürüe bayıldım

mizahın da hızla gelişiyor senin bu arada

 

haha karikatüre bayıldım :)) bu arada pembe renk bana da yakışmıyormuş bir gömlek giymiştim öyle baktım şöyle aynaya dedim olmadı değiştir :)

 

Valla benim pebme bir tişörtüm var.
Hatta bu yaz bi tane de turuncu aldım, cırlak olanlarından :)
Ama tabi polo yakalı klasik bi model :)

Tabi sadece tatilde giymek için kullanıyorum kendilerini, şehirde böyle dolaşmak biraz tuhaf geliyor nedense :)

 
Bu yorum yazar tarafından silindi.
 

obaaa koptum resmen :D Bu yazına, şu ana kadar olanlarını gözönünde bulundurursam, baş yapıtındı derim hoojaaam :D inanılmaz eğlendim okurken.

 

sevgili bad-ı saba :)) ikinci mimin geldi haberin olsun aslında ikiside uyumlu olduğu için sana gönderdim güzel olur böylece konuda dağılmaz :)

 

teşekkür ederim efenim teveccühünüz:) sanırım ben de ço istediğim o deliliğe ilk adımlarımı atıyorum bucera abla:)

Serhat olaya bakış açımı anlattım biliyorsun:))"yakışmaz efenim yakışmaz":))mimlerin de geliyor bugün inşallah:)

Cem eğer sen de o ikoncan, tikican,selocangillerdensen yakışır neden yakışmasın:)) şaka şaka yakışıyorsa giyilir ben de olsam giyerim yakışsa yani:))

teşekkür ederim KK beğendğine sevindim.malum sana bişey beğendirmek zor:)

 

Yok valla yaaa, haftanın altı günü takım elbiseyle dolaşmak zorundayım.. Ne tikicanı, ne ikoncanı :))

 

offf ne iğrenç bişeydir o ya ben de yaklaşık bi kaç ay sonra giymek zorunda kalacağım takım elbise kravatı...zayıf olduğum içn eşek şeyine kelebek konmuş gibin oluyor ben de yahu:))

 

wibiya widget