oyun

     Ben de bırakıp gitsem acaba bu veletler hala oynamaya devam ederler mi diye düşünürdüm hep. Sanki ben çıkınca oyun da bitiyormuş gibi... Histerik bir akıl muamması. Oyunun en önemli karakteri olmak veya öyle olduğunu düşünmek de neyin nesi? Ne ukalalık!

    Oyunda eğer çok insan yoksa o zaman ne âlâ! Bu dediğim gerçekleşebilir belki. Ama aksi durumda kimse sallamayacaktır.

    Bu çocukça düşüncem şimdi boyut değiştirdi. Acaba bir gün bu dünyadan gittiğimde herkes yaşamaya devam eder mi? Yoksa hayat durur mu? Oyunun benim açımdan biteceği kesin ama ya diğerleri için...?En önemli karakter olmak veya öyle olduğunu düşünmek de neyin nesi? Ne ukalalık!  Oyuncu (hem gerçek hem mecazi anlamda) çok burda. Kimin umurunda?Ha bir eksik ha bir fazla!

6 yorum:

Biri boyut değiştirdiğinde çevresindekiler önce yemek yiyemez olurlar. En fazla 2gün sürer bu açlık. Bir haftaya espri yapmaya başlarlar. Kırkı dolduğunda hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlamıştır. Sonra herşey sıradanlaşır. Yokluğa alışır insan. Boşluk olağan olur artık..

Biri öldüğünde olan sadece ona olmuş olur. Kalanı o değişimi yaşayacakları zamanı beklerler.

 

Ne farkederki?
Ben gittikten sonra geride yaşam durmuş, dünya dönmüş kimin umrunda?

Bence bunları düşünmektense emin olduğum bir gerçek üzerinde düşünmek daha doğru olur..
"Oyun bittikten sonra Şah da Piyon da aynı kutuya konur!.."

 

Sen bugüne bak canım, gerisi yalan nasıl olsa! Ha sen gitmişsin ha onlar da gitmiş.

 

ne derler ölüm ve yokluk kavramını tanrı dağlara vermiş dağlar erimiş taşlara vermiş kuma dönmüş insana vermiş 1 hafta ağlamış bitap düşmüş 2inci hafta toparlamış. 1 ay sonra
hayatına devam etmiş.

hayatlardaki kayıplar insanlarda sadece belirli bir süre durgunluk yaratıyor. olan kaybolana ve oyundan çıkana oluyor. gerisi sadece bir süreçten geçip tekrar normal hayatına dönüyor. uzaktan bakınca ne kadar saçma ne kadar donuk ve akıl ermese de hepimiz böyleyiz elde olmasa bile.

not: bir mimin var bad-ı saba ilk defa gönderdiğim için haber veriliyor mu verilmiyor mu bilmiyorum ben yinede haber veriyim dedim :)

sevgilerle...

 

olacak olan aynen busur sevgili sena.hayatın kısır döngüsü bu!

haklı olabilirsin cem ve evet şah ve piyon lafı çok güzelmiş:)ama gene de düşünmeden edemiyor insan.

demiştim ya Aslı günü yaşarım daha çok diye.bunu geçmişte öğrendim, zamanında çok yaşamıştım gelecekte. şimdi ise günü koşturuyorum ama gene de geliyor arada eski alışkanlıklarım.

Sevgili serhat.o hikayeyeyi çok duymuştum ve ah ne kadar doğru bazen daha fazla anlıyorum bunu. Mim'i haber vermen iyi olmuş gerçi zaten seni takip ediyorum görürdüm büyük ihtimalle ama en kısa zamanda cevaplayacağım.Hafta sonu kuzenim geliyor istanbula onu gezdirmek için biraz yoğun olacağım ama fırsat bulur bulmaz burda olacak:))

 

tamam bad-ı saba :)

 

wibiya widget