kitap mimi:)


 Ah yanaklarını mıncırdığımının Serhatı beni mimlemiş:) Bulmuş gene en sevdiğim konulardan birini.Kendisi sağolsun teveccüh etmiş blogunda mahcup oldum:) Neyse cevaplara geçelim:

     Okumana gerek olmayan kitaplar:
Genelde şu kişisel gelişim ve felsefe kitaplarını sevemiyorum bir türlü. Kişisel gelişimler hep gaz hep gaz... Eeee o zaman herkesin başarılı olması lazım bu dünyada. Madem elimizde her şey, neden bir sürü insan başarısız oluyor. Oyhhh bak nasıl dolmuşum:)

   Daha önce okuman gereken kitaplar olmasaydı okumak isteyeceğin kitaplar:
O kadar çoklar ki! Kitap almak için gittiğimde aklıma gelmiyor ama sonrasında aaa bunu da okumalıyım aaa şunu da okumalıyım dediğim yığınla kitap var. Beni büyük bi kütüphaneye ya da kitapçıya kapatıp aylarca yemeğimi verin ben de çıkmayayım:))

   Uzun zamandan beri okumayı düşündüğün kitaplar:
Evde kitaplığımdakiler; biriktirdim. Ne zaman eve gitsem hepsine bakar söz veririm kendi kendime evet bir gün sizi okuyacağım  der kapaklarını sıvazlarım:) Ama şu eski tarihi kitapları okumaya başladım yakın zamanda. Önceliği onlara vermek istiyorum. Nizamülmülk, Evliya Çelebi, İbnü Haldun gibi ünlü isimleri okumak istiyorum.
  
Uzun zamandan beri arayıp bulamadığın kitaplar:
E artık imkansız bişey artık:)

Şu anda üzerinde çalıştığın konu ile ilgili kitaplar:
Bir hikaye yazmaya çalışıyorum. Hatta zaman zaman burda paylaşsam mı diye düşünüyorum ama korkuyorum sonra. Bakalım bitirelim bi beğenirsem yayımlarım:)
Her olasılığa karşı elinin altında bulunmasını arzuladığın kitaplar


Bu konuda Reşat Nuri güntekin benim en favori yazarlarımdan olmuştur. Hatta arkadaşlara derim benim Reşat Nurim geldi diye espirisini yaparım.Onu okuyunca hayatla bağlantı kuruyorum ve  yazmak isteğiyle doluyorum. Bir diğeri de Yüzüklerin Efendisi'dir. Doğaya bakışımı değiştirmeyi başarmıştır. Her ne kadar fantastik olsa da güçlü bir kalem. İnsanların ilişkilerine dair de bir çok ayrıntı barındırıyor içinde. Elif Şafak Aşk! Biraz popüler ama olsun güzel ve anlam derinliği olan bir kitap. Son olarak da Sebahattin Ali Kürk mantolu madonna diyorum.Yeni okumuş olmama rağmen yaşıyormuşum gibi hissettiğim v eğeyce etkisinde kaldığım bir kitaptı.

Belki bu yaz okumak için bir kenara kaldırabileceğin kitaplar:
 
Yine Reşat Nuri diyorum:)) Her daim okusam sıkılmam herhalde o adamın kitaplarından:)
 
Kitaplığında öteki kitaplara eşlik etmesi için gerek duyduğun kitaplar:
 
Tavuk suyuna çorba şeklindeki hikayeleri çok iyimser bulsam da diğer kitaplarım arasında olmasına gerek duyarım:)
 
Sende beklenmedik ve çılgınca bir ilgi uyandıran, üstelik buna haklı bir gerekçe bulamadığın kitaplar:
 
Lisede okuduğum fantastik kurgu kitaplarından Ejderha mızrağı serisi. Yaklaşık 8 kitabını okudum. Macera ve heyecan dışından bişey yoktu ama nedense okudum işte:)
 
Çok uzun zaman önce okunmuş olsa da şimdi yeniden okumak isteyeceğin kitaplar:
 
Peyami Safa Fatih harbiyesi ve dokuzuncu hariciye koğuşu.
 
Okumuş numarası yaptığın ama artık gerçekten oturup okumanın zamanı geldiği kitaplar
 
Elif Şafak'ın şehrin aynaları kitabını okumuştum.Normalde kolay kolay elime aldığım bir kitabı bırakmam. Ama o kitabının betimlemeleri o kadar hoşuma gitmişti ki sırf onlar için okudum ve şu an olayın en ufak ayrıntısını bile hatırlamıyorum. Hiç bişey anlamamıştım. 

2 yorum:

Peyami Safa okuma ateşini içime düşüren kişidir benim de. Bu mim güzel oldu yaa, birbirimizi daha iyi tanıyoruz artık. İyi ki çalmışım "rafların arasından":) Şu hikayeyi de oldukça merak ettim bak.

 

heheh haklısın sanırım Karamel:) bakalım beğenirsem paylaşırım burda ama biraz uzunca olabilir o yüzden paylaşırsam da bölüm bölüm:)aşkımemnu şeklinde yani:)

 

wibiya widget