garip yolcunun garip ruh halleri

  1-)  Bu sene ilk defa bayram için eve bu kadar geç gideceğim. Bilet bulamadım. He isteseydim daha önceden alırdım ama bu da bahanem oldu aslında. Yarın terkediyorum güzel İstanbul'u. Sabah erkenden, bayram namazından hemen sonra çıkmam gerekecek. 

   Garip hissettiriyor biraz bu durum.Çünkü Kurban Bayramı'nda hep evde olmuştum, daha doğrusu bütün bayramlarda öyleydi. Ama bu sene kurbanın kesimine, işlenmesine yardım edemeyeceğim hiç. Ondan dolayı anlar mıyım Kurban'ı tartışılır.

   2-)Dün akşam kötü şeyler yaptım. Çok kötü şeyler ... Burda anlatmayacağım kadar kötü... İçimde pişmanlık var biraz. Hatta bir ara bu duygu o kadar yoğunlaştı ki hem uyumama engel oldu sabah.Bu da 24 saat hiç uyumamam demek oldu. Hem de midemde sanki içinde bir avuç kor varmış gibi yanmaya sebep oldu.
Çocuk sordu:

-Ne oldu?
-Bilmiyorum. Kendimi çok garip hissediyorum. Karnımın o bölgede bişeyler var, rahatsız eden.Bilinçaltımın pişmanlığı olabilir. Ne zaman strese girsem buna yakın bişey hissederim.

Göbeğimin kaçıp kaçmadığını kontrol etti. Göbeğim benim en hassas olduğum noktadır. 

-Yok yapma! Fena oluyorum,içim gıcıklanıyor bayılırsam uğraşmak zorunda kalırsın.
-Ellerin çok sıcak. Çok sıcaksın! Hafif ateşin var.
-Ama ayaklarım buz gibi.Hem üşüyorum.
-Duş al istersen vücut sıcaklığın dengelensin.
-Gerek yok sanırım.İyiyim.

Garip, birbirine zıt çok sayıda duygu çatışması sanırım bu. Hem birşeyi çok istemek ama  gerçekleştiği takdirde de pişman olmak. Ve buna vücudun verdiği tepki... Sanırım...

3-) Yeğenlerimi özledim. Hele bir yaşındaki erkek olanı... Henüz yürümeye başlamış. Ben görmemiştim. Kız olanı da okula gidiyor.Birinci sınıf daha. Geçenlerde annesinin dediğine göre okul ödevlerini söylememiş. Ablam da hemen okula her gün gidip bizzat öğretmenden ödevlerini öğrenmeye başladı. Okuması iyiymiş, hatta süpermiş ama yazmakta zorlanıyormuş.

4-)Yolumu bekleyen birisi daha var. Sanırım heyecanlanıyor. Hissediyorum telefonda sesinden. Ona, aileme ihanet ederken aksi davranmam halinde kendime ihanet etmiş oluyorum.Hayat neden bazen bu kadar karmaşık? Resmen iki ucu b.klu çomak gibi. Tut neresinden tutabilirsen! Bunu da anlatıp anlatmama konusunda şüpheliyim. Çünkü kendi içimdeki sesleri susturmadan, onlar hakkındaki atışmaları,tartışmaları bitirmeden burda yazarsam,   başkasına nasıl cevap verebilirim?


5-)Babamın ve meraklı köylülerin, okulum hakkındaki sorularıyla verilmesi gereken bir savaş var hala. Beni bekliyor.  

6-) Herkese iyi bayramlar. Sevdiğiniz insanların yüzüne bir gülümseme, ellerine bir öpücük kondurun.Geç olmadan!

4 yorum:

aynı şeyleri yaşamışız cidden...:)

 

hayatlar birbirinden farklı gibi görünse de benzer aslında. Belki de tek farklı olan oyuncular:)

 

"olsun varsın pişman değilim, biraz üzüldüm hepsi bu..." :))

 

wibiya widget