düzenli kur

 

   Seviyorum sonbaharı. İstanbul'da pek farkına varamıyorum bu güzel mevsimin. Ama memlekete gidip bir güzel doydum , sarıya turuncuya. Deniz kenarında turuncu gün batımını izledim, Midilli'nin silueti ardında. Fotoğraf çekme imkanım olmadı ama olsun ben hepsini hafızama kazıdım:)

  Evde her şey garip bir biçimde yolunda gitti. Köye giderken ne eniştemin arabasına binip İsmail YK dinlemek ve Azraille pazarlık yapmak zorunda kaldım ne de babam bana arabayı verip de bağırış çığırış gitmek... Okulu uzatmamdan ötürü babamla aramız limoniden de öteydi. Kanlı bıçaklıydık yani. Ama nenem, babama ağır konuşmuş. Para konusunda laf etmişti bana babam. Daha da uzatırsan başının çaresine bakarsın gibisinden. İçime oturmuştu bu söyledikleri tabi. Çünkü; birincisi lisede bile nerdeyse dershaneye para ödememişti, sınavlarda dereceye girip indirim alıyordum iyi ölçüde, ikincisi üniversitede de iyi miktarda burs aldım evden para bile istemedim. Şunun şurasında bir yıldır para gönderiyordu. Artı bir de oğlak burcu olduğumu da hesaba katarsak havai yere para harcamadığımı kolaylıkla anlayabilirsiniz.

     "Sen iyi bir yeri kazan, ceketimi satar gene okuturum" nutukları yol su elektirik olarak geri döndü kendisine. "Daha dur! ceketine bile sıra gelmedi. Ev var araba var, tarla var. Eğer para göndermeyecekseniz kurban kesmeyip oğlana göndereceğim, amma o zaman da oğlanın yüzünü göstermem. Ona göre düşünün." demiş sevgili damadına nenem.

    Babam da sanırım bana söylediklerinden ötürü epey pişman olmuş. Beni garaja bırakırken bir anlamda günah çıkarttı. Genel bir özür mahiyetindeydi söyledikleri. Ben de "Olur öyle şeyler!" deyip geçiştirdim inceden dudaklarımda bir gülümsemeyle. Arkamda destek sağlam velhasıl:)

    Dönerken bilgisayarımı getirmedim memleketten. Finaller yakın, bu dönemi de atlatayım artık. Sonra ilgilenirim onunla dedim. Sizi çok sık takip edemezsem kusura bakmayın artık.

  Hayat garip işte. Bir bakıyorsun düzü tersine dönmüş, bir bakıyorsun herşey kendiliğinden hale yola koyulumuş. Biz ise vade dolana dek ondan zevk almak, dolu dolu yaşamakla mükelleffiz herhalde.
      

   Not: Resim devianarttan alıntıdır.

2 yorum:

ailendeki sorunlar canını sıkmasın. zaten ufak şeyler atlatılmış gibi dönemin uzadıysa da sorun değil eminim mezun olup iyi bir yerlere gelirsin :)))

 

bi mezun olabilsem geleceğ,m inşallah iyi bir yerlere de işte:)))teşekkür ederim sevgili serhat:)

 

wibiya widget