yalancının mim'i yatsıya 2...


    Bir günde iki mim:)
    Ben onu mimlemiştim, o da benden habersiz beni mimlemiş. Keyfekeder'den bahsediyorum. Sevgili Keyfekeder benim en zor zamanlarımda yanımda olmuş tabiri caizse kederime keyif katmış bir insan. O şuh kahkası ama bir o kadar da ince, hassas, sırçadan dokunsan kırılıverecekmiş yüreği,... İşte Keyfekeder...
Neyse mim'e dönecek olursak anında akla gelen, spontan şarkıları sormuş. Aslında benim sanırım epey geniş bir müzik zevkim var. Arabesk ve rap-hiphop hariç hemen her türde ve dilde müziği dinleyebilirim. Bunun içinde Ermenice, Gürcüce, Bulgarca,...; uzun hava,türkü, klasik, enstrumental, soft rock,... dahil.
Farklı tatlardan hoşlanıyorum sanırım:)

  1-Zara&Ekrem Düzgünoğlu- Sabahın seherinde
Bazıları Zara'nın sağlam bir yorumcu olmadığını söyleseler de ben bu düşünceye katılmıyorum. Türkülerin hakkını veriyor ve kadife sesi ile değer katıyor. Yüzlerce yıl öncesinden ilk kez söyleniş anı ile şimdi arasında köprü kurabiliyor.

Bu enstrumental müziği dinlerken çok uzak ve bilmediğim, hiç yaşamadığım, hatta masallarını bile duymadığım ama bir yerlerimde içimde taşıdığımı düşündüğüm bir diyara sürüklerinirim.Çerkez Dedemin eskiye dair anıları yoktu yaşamış olduğu, ama kendi büyüklerinden duyup da özlemle içini geçirdiği anlar vardı. Sanırım ben de onu bu müzikle duyumsayabiliyorum.

Sezen Aksu gibi bir müzik üstadını listeden eksik etmek elbette ki olmazdı. Bu kadın ben de geçmeyen bir hastalık gibidir. Arasıra sıkılırım dinlemekten ama arada bir nükseder hastalığım. Şükür olsun ki iletişim kolaylaştı da müziklerine daha kolay ulaşır olduk:)

4-Şebnem Ferah-Eski
Kalbin en derinlerindeki fırınlarda harmanlanarak yoğrulmuş sözler, üstüne üstelik müthiş bir müzik daha ne olsun. 

5-Blue-You make me wanna 
Yabancı olarak da bunu vermek istedim ki Evanescence deliliğim geçti artık.
yoksa kesinlikle onu verirdim. Zira yabancı müziğe geçişim Amy Lee'dir. Ama bu grup da süper.:)

Kim isterse üstüne alabilir bu mim'i. Zor da bırakmayayım kimseyi. Ama Terapist'in listesini merak ediyorum özellikle.

wibiya widget