Günaydın Anne!

      Meraklanma kalkar kalkmaz kahvaltımı yaptım, çayımı içtim. Hatta bugün canım yumurtalı ekmek istedi. Yaparken aklıma sen geldin. Bir yumruk oturdu boğazıma. Bu sıralar çok duygusallaştım anne. Kusuruma bakma! Aslında biliyorum sana söylememeliyim, çünkü senin canın benden fazla yanar, bilirim. Ama dayanamıyorum işte bazen. Sakın endişelenme ağlamıyorum, gözüme toz da kaçmadı. Öylesine bi dertleşmek istedim seninle. 

    Bu insanları anlamıyorum, anlayamıyorum. Ne kadar empati yapmaya çalışsam da, yok olmuyor. Herkes neden böyle anne? Halbuki sen bana bir insanın ne kadar mükemmele yaklaşsa da toprak kadar  mütevazi olması gerektiğini öğretmiştin. Toprak her türlü tohumu sarar sarmalardı da ziyan etmezdi...?Dolgun başaklar başlarını yere eğerdi hani...?

   Bugün evdeyim. Hava çok sıcak. Sesini duyar gibiyim. Dışarı çıkarsam da güneş altında fazla yürümem. Dikkatli olurum, yanıma fazla para da almam. Yetecek kadar sadece... Ama insanlar ikiden fazla yüzlerini alıyorlar anne dışarı çıkarken artık.  Bir tanesi yetmeyecekmiş gibi...

   Sen bana beyazdan kanatlar takmıştın çocukluğumda. İşte ben onları oldukları yerden kazıdım anne. Acıttılar biraz, kanadılar. Ama daha fazla yapamıyorum onlarla. Zaman, mekan, ortam bunu gerektiriyor. Derdin ya hep gittiğin yerdekilerin gözü körse senin ki de kör olsun. Ben de gözümü kör ediyorum. Tamam tamam sen lafın gelişi öyle söylemiştin.


   Kızgınım insanlara anne! Hepsi nedense bulunmaz hint kumaşı olduklarını sanıyorlar. Ben de değilim; ama en azından öyle olmadığımın farkındayım. Eksiğimin gediğimin, yamalı olan yüreğimin...Hepsinin... Tamam başlama gene ne olur, senin için biliyorum dünyadaki herkesten daha fazla önemli olduğumu; hatta kendi canından bile fazla kıymet atfettiğini. Ve bunun benim için ne kadar paha biçilemez olduğunu da...


    Bir çocuk doğuyorsa eğer, Tanrı insanlıktan umudunu kesmemiştir derler oysa ki... Tanrı kesmese de ben kesmek üzereyim anne.Neyse annecim öpüyorum kocaman. İyi geldi seninle konuşmak her zaman olduğu gibi. Silme gözyaşlarımı kalsın. Senin yüzünü hatırlatıyorlar onlar.Tamam, takmam kafama. Unuturum hepsini. Tamam tekrar güvenmeye de çalışırım. Açmam yüreğimi herkese tamam, oyuncak da ettirmemeye çalışırım. Hadi sağlıcakla kal!


   

wibiya widget