ben çocukken...


           Bilmiyorum hiç hatırlayan var mı Yumiyum'u?belki hala satılıyordur da...ama süper marketler çıkalı beri denk gelmiyorum bu tür şeylere pek.çocukken ne büyük iştahla yerdim.dişlerimin arasına -eriyince tabi- yapışır,sonra da elimiz ağzımızda onları çıkarmaya çalışırdık.(ben yapmadım diyen,ıykk mıyk diyen yalan söylüyordur büyük ihtimal)çünkü yumuşadığı vakit sakız gibi çiğnememek için büyük bir nefis mücadelesine girmeniz gerekebilir ki bu da o yaşlarda pek mümkün bişey değildir.

       Bir de Eti Puf 'ların üzerindeki o siyah ya da renkli tanecikli şeyleri(tamam itiraf ediyorum adını bilmiyorum onların) marşmelovundan,daha sonra da marşmelov ile bisküviyi(püskütü) birbirinden ayırırdık.hepsini ufak parçalara böler,saydam çanağının içine koyar,püskütü en sonraya bırakarak yerdik.hey Allah'ım!!!daha bi tatlı oluyordu herhalde öyle?tabi oluyordu.dadından yinmiyordu:)

      Gazoz kapağı için çıkan mahalle savaşlarını ise hiç saymıyorum bile.düzeltilmiş ya da yamulmuş olanlar daha az değer ediyordu.düzgün olanlar ise parayla pulla satın alınması imkansız, borsa da rayici bile bulunmayan "kıymetlimisssss"lerdi onlar bizim.mermer taşı aldın mı eline,savurdun mu çizgiye doğru,çıkardıysan bi tane düzgünlerinden senden zengini ve şanslısı yoktu o an.

      Ha son olarak da incecik tüpler içinde kırmızı-sarı-kırmızı sıralamasıyla iştah kabartan tozlar vardı.sanırım içindeki oralet tozu gibi birşeydi.hafif ekşi ama daha çok şekerli ve tatlı bir tadı vardı.o kadar ince bir plastik tüp içine koyuyorlardı ki kafanı kaldırıp ağzına dikerken dilin değince,ıslanır ve çıkmaz olurdu.ağzını bıçak ya da makasla kesmen gerekirdi ki devam edebilesin.

      Büyüdükçe tabi bunlar da hem unutulup hem de daha büyük problemlerle boğuşmaya başlıyor ya insan,hayat işte o zaman çekilmez hale gelip monotonlaşıyor galiba.geçmiş ondan tatlı geliyor belki de dimağlarımıza.

7 yorum:

Tüp şokellayı makasla kesip, içinde kalanları yemek için dilimi kesme riskini göze alırdım.
Sonraa çokoprens i ikiye ayırır, arasındaki çikolata kremayı yerdim.
off canım istedi ya :)

 

Yumiyum!! Eski bir dostumu gördüm sanki. Ne güzel, benden başka hatırlayan ve sevenler de varmış.

Tanıdık olmayan bakkallara sormayın bence, ne istiyo bu manyak der gibi bakıyorlar.

 

Ben "Meybuz"ları hatırlıyorum. Poşet içerisinde kolalısı falan vardı. Okuldan kaçar gider onları alırdık. Aslı'nın dediği gibi çokoprensleri ikiye ayırır ortasındaki kremayı yerdik. Hey gidi günler :)

 

çokoprense ben hala bayılırım:)
meybuzu pek hatırlamıyorum sanki ben yaaa:((

 

sen çocukken ben delikanlı idim bu yüzden sana eskiye ait hissi veren o nesneler benim çocukluğuma işaret etmiyor ama;iki bisküvi arasına lokum sıkıştırdığımızı hatırladım da,leblebi tozuna nasıl bayıldığım aklıma düştü de şaşkın ve alık bu güne ve çocuklarıma dönüp değişimin ne kadar keskin ve yok edici olduğunu gördüm çocuk..
yaşlanıyoruz eskiyor eskitiyor eksiliyoruz.

 

:)biraz öyle engin deniz ama ben de hatırlıyorum o bisküvi arası lokumu:)
leblebi tozunu genelde yiyip tekerleme söylemek için kullanırdık:)

 

wibiya widget