sınav arası film molası


     Son zamanlarda herkes blogunda bundan bahsediyor ama bir de benden dinleyin.eğer fantastik filmlerden hoşlanmıyorsanız hiç boşuna gitmeyin derim ben.yanınızda fantastikten hoşlanmayan birini de götürmeyin çünkü sizin de keyfinizi kaçırabilir."bu adam niye mavi,böyle yaratık mı olur,o dağlar öyle uçar mı?" sorularına muhatap kalmak istemiyorsanız:) ama izlenmesi gereken ilk 10 film içerisine soktum ben.aksiyon derseniz var,fantastik öğeler istemediğiniz kadar,orjinal yaratıklar... kısacası yeni bir dünya.
alışılmışın,sıradanın o tanıdıklığının çok ötesinde bir dünya...
   Biz insan-ırkının hiç sahip olmadığı belki de hiç sahip olamayacağı bir hisse sahip bu dünya ırkı.Pandora'daki insanlar biz gibi sadece yiyip atmıyor,kirletmiyorlar.varlıklarına can kattığı için avlamış oldukları hayvanlardan bile özür diliyorlar.onu sırf zevk için öldürmüyor,zarar vediklerinde pişman oluyorlar.
     Buram buram empati kokuyordu bence film..ötekini anlamaya çalışmanın,ötekinin neden o şekilde davrandığının öğrenilmesi için çaba sarfedilmesiydi.gerçek dünyadaki insanların niye bu hırsları yüzünden başka dünyalar yok olmak zorunda.
    Kişiler niye sırf zevk için,ya da maddi çıkarları için bir diğerinin  kutsalına,hatıralarına,daha önemlisi hayatına dokunur?kutsalını kaybetmiş olanın niyedir acaba kutsalı olana bu saygısızlığı ve onu da kutsalsız bırakma girişimleri?acaba içindeki kutsala karşı olan ihtiyaç dürtüsünden mi yoksa "kutsal varsa bizi cezalandırır,o bizi cezalandırmadan biz onu yok edelim" korkusundan mıdır?sorular, sorular...belki de cevabı hiç alınamayacak sorular...
      Bir çift yürek'i okudunuz mu bilmiyorum ama bir kadının aborijinlerle belli bir süre yaşamını anlatan bir kitaptı ve onların dünyaya bakış açıları da Na'vi'ler gibiydi.sanırım biraz ondan esintiler taşıyor olsa da yönetmenin hayal gücünün ne kadar geniş olduğu ortada...millet neler üretiyor biz burda sınavlarla boğuşurken dedirtecek ve sinemadan çıkarken "gerçek dünyaya dönmek istemiyorum" hissine yol açacak bir film.
        Var mısınız empati kurmaya,diğeri gibi düşünmeye ve onun değer verdiğine en azından saygı duymaya?o kadar da zor olmasa gerek!!!filmin repliği ise:

          "SENİ GÖRÜYORUM." 
     ( Filmin en hoş yönlerinden birisi de Na'vi dilini konuşuyor olmaları.genel olarak ingilizce üzerine kurulmuş olsa da diğer filmlerdeki gibi ingilizceyi nasıl öğrendikleri havada bırakılmamış, mantıklı biçimde açıklanmış.bu yönüyle de artı puan kazanıyor.üç boyutluda izleyin derim ben.bu da benden tavsiye.:))
       

9 yorum:

Hahaha tesadüfe bak (ki hiç inanmam) ben de filme dün gittim. Pişti olduk deseneşimdi bende yazı yazıcam, sanki sözleşmişiz gibi :)

 

Bence film abarttıkları kadar da değildi. Yani arkadaşımla bana çok abartıldı film. Tamam, evet, çok güzel sahneleri var ama toplamda 30 dakikayı geçmez o sahneler ve çok ama çok uzundu film! Ben 3 boyutlu olarak izledim ve izlerken resmen yoruldum, başım ağrıdı derinlikten dolayı.

 

summer bana da aynı yorumu yaptın, kopyala yapıştır mı yaptın yahu :D

 

14 yılda çekilen film değil mi bu..beni de itahlandırdınız..gideceğim..:)

 

merhaba sevgili bad-ı saba
şu sınavların bitse de yazılarına kavuşsak diyorum.
başarı dileklerimle..

 

İzleyemedim bir türlü, yer yok yahu. Çok merak ediyorum. Hem sen çok uzun ara verdin yazılarına, sınavlarda başarılar. Hadi bitir de yaz artık :)

 

ya haklısınız baya zaman oldu finaller bitti ama bütler var malım ben tembel bir öğrenci olarak bütlere kaldım:((
ama bölümüm zor ben napayım!!!
en kısa zamanda devam edeceğim izlemeye devam edin:)
aslıcım artık ilk zamanlardaki kadar yer problemi yaşamazsın.bence yer bulabilirsin artık..

 

finaller bitti bugün gidecektim bu filme ama malesef yer yoktu=((

 

wibiya widget