içacıcı bir yazı(!)



    Baştan söylüyorum çok iç-açıcı bir yazı olacaktır(!).
Geçen sene ikinci dönem adli tıp dersimiz vardı.dört seneki bütün o sıkıcı derslerden sonra epey bir ilgi çekici konusu olduğu için severek aldım diyebilirim o dersi.yaraların oluşma biçimleri,hangi yara hangi silahla oluşmuştur,ceset taşınmış mıdır,ateşli,kesici,delici,kesici-delici,künt silahlar ..vb birçok konu gördük.ama dersin en heyecanlı kısmı da sanırım otopsi kısmıydı.hoca "isterseniz otopsiye gidebilirsiniz, gitmek isteyenler listeye ismini yazıp bana versin" dedi.durur muyuz?hemen biz de arkadaşlarla grup kurduk, listeyi hocaya verdik.gün aldık ve beklemeye başladık.
       Belki biliyorsunuzdur adli tıp kurumu yenibosna'da.metrobüse bindik ve biraz aradıktan sonra nihayet ulaştık.girdik filan derken morgu gördük.kanımız çekilmeye başladı tabi.morgun içine girmedik, otopsi için ayrı bir yer vardı.hoca bir takım açıklamalar yaptı.gelen kişilerde öncelikle kimliklendirme yapılırmış ve bu çok önemliymiş.sonrasında da kafa, göğüs ve karın muhakkak açılırmış.otopsi esnasında savcı ve yanında patoloji uzmanı vs muhakkak bulunmalıymış...sanık ya da mağdur isterse yanında bir doktor daha getirebilirmiş.
    Hoca bize galoş verdi.ağzımıza da maske verdi.arkadaşlardan biri üst sınıflardan duymuş olacak hazırlıklı gelmiş,yanında vicks getirmiş.(bilirsiniz vicks ağır bir kokuya sahip olduğu için diğer kokuları duymanıza engel olur.çok da iyi yapmış doğrusu.)
biz vicks'ten burnumuza sürdük.artık girmeye hazırdık.tabi kalplerimiz de güm güm çarpıyordu ister istemez.daha önce ceset görmüştüm ama otopsi ilk defa başıma gelecekti.
    Daha uzun bir hikaye.o yüzden bu kadarla keseyim şimdilik.

      

4 yorum:

Sen var ya...
Uzun hikayeymiş :)
Ben sanırım dayanamam, o yaptığınızı yapmaya, hem koku hem ölü. Aman allah gecinden versin :)
Uzatmadan yaz bu arada :) Merak başa bela :)

 

vuuaaaw , keşek bende öyle bir imkanım olsada alabilsem o dersi. Bayılırım ya, CSI manyağıyım zaten, oturur izlerim valla :D devamını bekliyorum, yanlız bu hikaye bölme kısmı birilerinden alıntı olmuş sanki, sakın ha :P

 

bad-ı saba kardeşim hikayeni bekliyorum ama oldumu bu daha heyecan yaşatmadan kesmişsin. hem biliyorsun böyle bölük pörçük hikaye yazmanın akıbeti iyi olmuyor.

 

Amin aslıcım da olayın iç dünyasına yansıyan kısmı birazdan:)
alıntı olmadı katrancım napayım olay uzundu ben de böleyim dedim:)
engin deniz haklısın galiba ama çok uzun olacaktı diğer türlü de..:)
affınıza sığınıyorum.

 

wibiya widget