gelecek hayali

   Ben ne cins adamım diye düşünüyorum bazen.niye mi?çünkü arkadaşlarımın bir çoğu sokakta gezerken son model bir araba gördüklerinde "ufffff!şuna bak be.kız gibi araba diyorlar":)ama nedense benim hiç ilgimi çekmiyor o araba.hatta isteksizce heee evet öyleymiş diye geçiştiriyorum.
geçenlerde arkadaşlarımdan biri hayret dolu kocaman gözlerle ilgilenmediğimi söyleyince "allah allah insan nasıl beğenmez,ilgi duymaz?" demişti.onun bu şaşırması beni şaşırtmıştı bu sefer.

  Ancak İstanbul sokaklarında dolaşmak bana acayip zevk veriyor.hele hele kimsenin bilmediği anında karşına tarihin canlı birer şahidi olarak çıkıveren tarihi evler ve sokaklar o kadar hoşuma gidiyor ki anlatamam.bende belki de son model bir arabanın uyandırması gereken ilgi ve alakayı bir tek tarihi ahşap bina celbediveriyor.aynı arkadaşım buna daha hayret dolu gözlerle bakarak "ne ilginç adamsın yahu!altı üstü ev işte."diyor.ben de aynı sözlerle ona karşılık veriyorum."altı üstü araba yahu.seni bir yerlere taşısın,ayağını yerden kessin yeter."
  Hayalimdir,ileride zengin olursam osmanlı mimarisine uygun,cumbalı ve kemerli(kemer uygun olur mu bilmem ahşap eve soracağım mimara artık:))ahşap bir ev yaptıracağım.hele hele şöyle deniz kenarında çamların gölgesinde olursa ohhh değmeyin gitsin keyfime.(çam ağacı çok farklı bir atmosfer katıyor çünkü.şimdiden çamları diksem mi acaba?ancak büyürler ben zengin oluncaya kadar:))gölgesinde sıcak çay-kahve eşliğinde eş ve dostlarla ve yarenlerle ne hoş dakikalar geçirilir allah bilir:)belki de evim üstteki gibi olmalı:)

 


   Yanlış bir zamanda dünyaya gelmişim sanırım:)ve yine arkadaşlarım, zaman makinesinde yolculuk ederken yanlış durakta indiğimi söylüyorlar.bu şartlar altında haksız da sayılmazlar hani..
bedenim genç olmakla birlikte ruhum eskilere muhtaç,geçmişi özleyen bir ihtiyar gibi galiba.

4 yorum:

bende ..beni lüks bir araba cezbetmedi hiç bir zaman..ve bende ahşap evlere aşığım..aslında senin nıchınden de anlaşılıyor geçmişten kalan o mimarileri beğenmen..bad-ı saba..
yüreğine çok iyi bak..

 

hehe ortak çok noktamız var anlaşılan.ama yazık ki farklı dünyalarda ve dünyalara doğmuşuz:)

 

Bende senin gibi düşüyorum, tek bir arabam var benim için ondan gerisi görsem içim gitmez. Tarihi yerlere özellikle binalara benimde ilgim var. Sanki dokununca onların neler yaşadığını hissedecekmişin gibi geliyor insana :)
Sevgiyle

 

kesinlikle.hele hele evin içine girme şansın olmuşsa sanki bir çocuğun merdivenlerden koşarcasına indiğini görüyor gibi oluyorum.

 

wibiya widget