bir şarkının özetledikleri

       Bir yunan şarkısını dinledim bugün,tekrar ve tekrar.ne dediğini anlamadan,bıkmadan, usanmadan.neden mi? bana seni hatırlattı çünkü.yanağının üzerindeki pembeye çalan rengi,teninin şeftali kokusunu,dudaklarının kırmızısını,saçlarının acımasız ve yakıcı siyahlığını...gözlerine bakmaya korktuğum geceler geldi aklıma,bakmaya kıyamadığım.tek bir şemsiye altında fısıldar gibi birbirimize  sokulduğumuz yağmurlu akşamları dünmüş gibi yeniden hatırladım.

   sonra soğuk kışlar geldi aklıma.eldivenlerimizi takıp sokaklarda akşamlara kadar;burnumuzdaki sümük donuncaya kadar yuvasına yeni dönmüş göçmen kuşlar gibi mutlu mesut cıvıldaşarak sokak sokak gezdiğimiz zamanlar...leblebi alarak birlikte mis kokulu bozadan içtiğimiz lacivert akşamlarda mutluluğun kanını gümüş bir bıçakla dökmüştük kadimleşmiş ve çökmekte olan şu dünyanın yatağına.


    baharlar vardı en saklı cennet köşelerinden kopup gelen.babilin asma bahçelerindeki güller  bile ne hafif kalırdı senin güzelliğinin, nedametinin, kokunun ve şuhluğunun yanında.açık saçık hikayeler tasvir ederken utanırdın.utanınca daha bir güzel olurdu yanakların.mezarım olurdu yanağındaki gamzeler o zaman.o çukurlukta kaybolayım isterdim.


   yaz gelirdi yazlıklarla doldurulmuş dolaplarımıza.masmavi denizde ben en güzel balıklarla birlikte hemdem olmuşken,sen martı çevikliğiyle dalar suya ve kıskıvrak yakalardın beni.bense cerrah elindeki ölü sessizliğimle kaderime razı olurdum.senin aşk neşterin yarardı göğsümü ve ne kadar saklı kalmış nefret,uçsuz bucaksız sevgi ve aşk varsa bir bir çıkarırdın bütün duygularımı. 


  ve en son sonbahar geldi buralara.sensiz uğradı bu sene.daha bir hüzün çöktü sanki bu sisli  şehrin üzerine.lanetledim bu şehri o yüzden.seni aldı diye benden.ama terkedemiyorum da, sana ait hatıraları çaldı benden.kızgınım o yüzden vermiyor bana geri.sandığa kaldırmış,hepsi sandık lekesine bulanmış.ama daha bir değerli görünüyor nedense gözüme!zamanın öğüten dişlerine inat saklayacak onları bu şehir.

5 yorum:

belki bir yine gelir ne dersin..bu yazı mthişti..ve tasvirlerde en az o mükemmellikteydi..
o güzel yüreğine çok iyi bak..

 

belki bir gün...olacaktı eksik yazmışım..

 

belki de kim bilir!!!:)

 

ben de çok beğendim yapmış olduğun tüm o tasvirleri... :)

 

bir daha anladık kş: sezmek bilmekten daha değerlidir. aynı bir romanın filmden daha güçlü etki uyandırması gibi. iyiki şarkının sözünü anlamamışsın. yoksa bize bu kadar güzel anlatamazdın

 

wibiya widget